Известният пловдивски икономист  коментира решението на Общинския съвет на Пловдив

...
</TD
>Известният пловдивски икономист  коментира решението на Общинския съвет на Пловдив
Коментари Харесай

Икономист: С това решение пада пазарната цена на имотите! Разширението на улицата няма да е в близките 100 години

Известният пловдивски икономист  разяснява решението на Общинския съвет на Пловдив отпреди дни, касаещо възможното бъдещо :

" С решението за ПУП/ПУР на Централната зона и съответно за ул. " Гладстон " общината дружно със съветниците сътвориха нова замразена зона. Никой не може да си показа, че в миналото общината ще има задоволително пари, с цел да отчужди тези парцели, които костват десетки милиони и да разшири улицата. Тогава защо е борбата и отзвукът от нея?

След това решение никой притежател на парцел там не може да го събори и да си построи нов, по-висок или по-голям. След това решение ще падне и пазарната цена на парцелите, тъй като всеки вложител ще знае, че там не може да построи нищо ново.

Такива замразени зони имаме на няколко места - да вземем за пример " Пещерско шосе " от бул. " Васил Априлов " до бул. " Копривщица ", южната полоса на бул. " Александър Стамболийски ", западната полоса на бул. " Васил Априлов ", източната полоса на ул. " Коматевско шосе ", ул. " Кукуш ", бул. " Северен ", бул. " Свобода " и така нататък

В Плана за ръководство на общинските парцели за 2023 година общината беше възнамерявала за отчуждаване над 60 парцела и 9 млн.лв. За първите 6 месеца не е отчуждила съвсем нищо, а всякога, когато трябват пари за нещо, се протяга ръка на тези пари. И на последната сесия се от тези пари.

Само че това са пари на хартия и те действително не съществуват. Те могат да се натрупат от осъществяване на личните доходи, само че там ситуацията е трагично и пари действително няма. Дори и приходите от продажби на парцели не могат да се употребяват, тъй като по Закон те могат да се употребяват единствено в финансовата стратегия.

Така че, се въртят едни имагинерни пари и финансистите от общината доста добре го знаят. Всичко е П.Р., а незапознатите с тези механизми страдат по ФБ и разясняват неща, които в никакъв случай няма да станат. Спокойно, в околните 100 години ул. " Гладстон " няма да се разшири, само че и в случай че някой е имал скрити мисли да си построи там по-голяма къща, е сбъркал ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР